وب سایت رسمی
دکتر غلامرضا احتجاب
دانش آموختۀ رشتۀ رادیوتراپی انکولوژی
 

آدرس مطب: تهران - خیابان فاطمی غربی - بعد از چهار راه کارگر - نبش سیندخت شمالی - پلاک 13 - طبقه 3 - واحد 7
ملاقات: روزهای شنبه، دوشنبه و چهار شنبه از ساعت 16 الی 20 با تعیین وقت قبلی
تلفن: 66569587-21-98+

 

عوارض کوتاه مدت رادیوتراپی و راههای درمان آن 1


اسهال:

اسهال چیست؟

 دفع متناوب مدفوع که می تواند نرم، آبکی و شل باشد. ممکن است اسهال در هر زمانی هنگام رادیوتراپی رخ دهد.

چرا اتفاق می افتد؟

رادیوتراپی به لگن، معده و شکم می تواند باعث اسهال شود. افراد به خاطر آسیبی که پرتو به سلول های سالم روده کوچک و بزرگ وارد می کند، دچار اسهال می شوند. این نواحی به میزان پرتویی که برای درمان به آنها می تابد بسیار حساس هستند.

راههای کنترل آن:

وقتی بیمار دچار اسهال می شود بهتر است:
·  12-8 فنجان نوشیدنی سبک بنوشد.
·  بیشتر غذاهای کم حجم و اسنک مصرف کند. برای مثال به جای آنکه 3 وعده سنگین غذایی بخورد، 6-5 وعده غذای سبک یا اسنک میل کند.
·  غذایی بخورد که هضم آن برای معده، آسان باشد.( غذاهای کم فیبر، کم چرب، کم لاکتوز) اگر اسهال فرد خیلی شدید باشد پزشک به او رژیم BRAT  (موز، برنج، تست و سیب) را پیشنهاد می کند.
·  از ناحیه مقعد خود مراقبت بیشتری کند: بعد از مدفوع از کاغذ توالت برای پاک کردن خود استفاده نکند. از پزشک درباره حمام و شستشوی نشسته سوال کند، که در طی آن بیمار در وان یا لگن آب گرم می نشیند به گونه ای که فقط باسن و نشیمنگاه  او در آب باشد.
·  از غذاهای زیر پرهیز کند:
o  شیر و لبنیات مانند بستنی، خامه و پنیر
o  غذاهای تند و پر ادویه مانند سس تند، سالسا، چیلی و غذاهای کاری دار
o  غذا یا نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه، چای، سودا و شکلات.
o  غذاها یا نوشیدنی ها که باعث ایجاد گاز می شوند مثل: حبوبات ، کلم، کلم بروکلی یا شیر سویا و سایر مخلفات سویا.
o  غذاهایی که فیبر زیادی دارند مثل میوه وسبزیجات خام، دانه ها، غلات و نان های گندمی
o  غذاهای سرخ کرده یا چرب
o  فست فود
·  با پزشک صحبت کند: آنها را در جریان بگذارد تا راههای کنترل را در یابند، ممکن است در مواردی دارویی مانند  Imodium® تجویز  می کند.

خستگی ( Fatigue)  :


خستگی از عوارض شایع درمان است، و معمولاً افراد در حین رادیوتراپی دچار آن می شوند.



خستگی چیست؟

 خستگی ناشی از رادیو تراپی می تواند کم یا شدید باشند. بسیاری از افراد خستگی را تلفیقی از ضعف ، کسالت، فرسودگی، سنگینی و آهستگی می دانند.

چه اتفاقی می افتد؟

خستگی می تواند به علل زیادی رخ دهد. از جمله:
·  آنمی(کم خونی)
·  نگرانی و اضطراب
·  افسردگی
·  عفونت
·  کاهش  فعالیت
·  بعضی داروها
خستگی هم چنین می تواند در نتیجه رادیوتراپی روزانه یا استرس ناشی از آن هم به وجود آید. در بیشتر مواقع بیمار علت خستگی خود را نمی داند.

تا چه زمانی ادامه دارد؟

احساس خستگی به بعضی فاکتورها مانند سن، وضعیت سلامتی، میزان فعالیت و وضعیت بیمار قبل از انکه رادیوتراپی آغاز شود.
خستگی می تواند 6 هفته تا 12 ماه بعد از آخرین جلسه رادیوتراپی ادامه داشته باشد.گاهی بعضی افراد همواره احساس خستگی می کنند حتی وقتی رادیوتراپی تمام شده باشد ، انرژی که قبل از درمان داشته است، را ندارد.

راه های کنترل و برخورد با آن:

 بیمار بهتر است کارهای زیر را انجام دهد:
·  هر شب حداقل 8 ساعت بخوابد: این مقدار شاید بیشتر از میزان خوابی باشد که بیمار قبل از رادیوتراپی نیاز داشته است. یک راه برای آن که او خواب بهتری داشته باشد این است که در طول روز فعال باشد، به عنوان مثال پیاده روی کند، یوگا انجام دهد یا دوچرخه سواری کند.
·  زمانی را برای استراحت اختصاص دهد: شاید بیمار احتیاج داشته باشد در طول روز کمی بخوابد. بیشتر افراد می گویند که استراحتی به مدت 15-10 دقیقه خیلی کمک کننده است. اگر بیمار می خواهد بخوابد بهتر است کمتر از یک ساعت باشد.
·  خیلی فعالیت نکند : شاید فرد نتواند با وجود خستگی که دارد همۀ کارهایی که می خواهد را انجام دهد. او باید فعال باشد ولی باید کارهای مهم تر را انجام دهد. به عنوان مثال او می تواند سرکار برود ولی دیگر نباید کارهای خانه را هم انجام دهد یا می تواند به تماشای فعالیت های کودکانش برود ولی دیگر برای صرف غذا بیرون نرود.
·  تمرین و ورزش : بسیاری از افراد وقتی روزانه ورزش می کنند احساس بهتری دارند. بیمار می تواند روزانه 30-15 دقیقه پیاده روی کند، یا یوگا یا حرکات کششی انجام دهد. بهتر است او با پزشک خود دربارۀ میزان فعالیتی که می تواند در حین رادیوتراپی انجام دهد صحبت کند.
·  برنامۀ کاری که برایش مناسب است را تنظیم کند: خستگی می تواند انرژی فرد برای کار کردن را تحت تأثیر قرار دهد. ممکن است فرد اگر در طول روز کار کند وضعیت خوبی داشته باشد ولی ممکن است نیاز باشد که کمتر کار کند مثلاً چند ساعت در روز یا چند روز در هفته کمتر کار کند. به همین دلیل بهتر است با رئیس خود درمورد روش هایی که می تواند در منزل کار کند و کمتر نیاز به رفت و آمد داشته باشد صحبت کند. بهتر است او در مورد مرخصی استعلاجی در طول رادیوتراپی هم فکر کند.
·   تنظیم برنامۀ مناسب رادیوتراپی : شاید بهتر باشد که بیمار زمان رادیوتراپی را با برنامۀ کاری و برنامۀ خانواده اش تنظیم کند. به عنوان مثال صبح ها رادیوتراپی شود و بعد از ظهر سر کار برود.
·  به دیگران اجازه دهد که به او کمک کنند: فرد می تواند از افراد خانواده یا دوستانش هم کمک بگیرد. خدمات خانه داری ، افراد خانواده و دوستان می تواند در کارهای پرزحمت خانه، کارهای اجرایی یا رانندگی برای رفت و آمد در جلسات رادیوتراپی کمک کنند. هم چنین آنها می توانند در پخت غذا برای میل کردن همان زمان یا منجمد کردن برای استفاده های بعدی کمک کنند.
·  یادگیری از سایر افرادی که سرطان دارند : افرادی که مبتلا به سرطان هستند می توانند با به  اشتراک گذاشتن راه های خود برای کنترل خستگی به یکدیگر کمک کنند. یک راه ملاقات با سایر افراد سرطانی ملحق شدن به گروه هایی مشکل از افراد سرطانی یا از طریق اینترنت یا به صورت آنلاین است. بیمار می تواند برای اطلاعات بیشتر از پرستار یا پزشک خود کمک بگیرد.
·  با پزشک  خود صحبت کند : اگر بیمار با خستگی خود نمی تواند کنار آید، پزشک برای او دارویی (محرک روانی Psychostimulants ) تجویز می کند که خستگی را کاهش، احساس خوبی به فرد می دهد و اشتها را افزایش می دهد. پزشک همچنین می تواند درمانی برای آنمی (کم خونی)، افسردگی و بی خوابی شبانه توصیه کند.

ریزش مو:

ریزش مو چیست؟

 ریزش مو(آلوپسیا/Alopecia) وقتی است که گروهی یا تمام موهای سر می ریزند.

چرا اتفاق می افتد؟

 رادیوتراپی می تواند به خاطر آسیب به سلول هایی که رشد بالایی دارند مانند سلول های موجود در ریشه مو، باعث ریزش مو شود.
ریزش مو ناشی از رادیوتراپی فقط در ناحیه ای از بدن که در حال درمان ست اتفاق می افتد، این اتفاق مانند ریزش موی ناشی از شیمی درمانی نمی باشد، که موهای کل بدن می ریزند، به عنوان مثال، ممکن است بیماری در نتیجه پرتو درمانی مغز، موهای سرش بریزند ولی اگر ناحیه لگن پرتو درمانی شود موهای آن ناحیه می ریزند نه موهای سر.

تا چه زمانی ادامه دارد؟ 

معمولاً 3-2 هفته بعد از شروع رادیوتراپی موها شروع به ریزش می کنند. حدود یک هفته طول می کشد تا تمام موهای ناحیه درمان بریزند. معمولاً 6-3 ماه بعد از اتمام درمان،موها دوباره رشد می کنند. گاهی اگر دوز پرتو بسیار بالا باشد، موها دیگه رشد نمی کنند.
وقتی مو شروع به رشد مجدد کند، ممکن است به صورت سابق نباشد. موها ممکن است نازکتر باشد یا به جای آن که صاف باشد فر یا حالت دار باشد. یا ممکن است روشن تر یا تیره تر از سابق باشد.

راه های کنترل و کنار آمدن با ریزش موهای سر:

قبل از ریزش مو:
·  موهایش را بهتر است کوتاه کند یا بتراشد: در این حالت احتمالاً بیمار بهتر بتواند با ریزش موهایش کنار بیاید.
·  اگر می خواهد کلاه گیس بخرد، قبل از آنکه موهایش بریزد، آن را تهیه کند: بهترین زمان برای انتخاب کلاه گیس قبل از شروع رادیوتراپی یا بلافاصله بعد از شروع آن است. در این حالت، کلاه گیس می تواند به خوبی منطبق با رنگ و حالت موی بیمار باشد. گروهی کلاه گیس را نزد آرایشگرشان ببرند تا او آن را برایشان به صورت دلخواه در بیاورد. بعد از ریزش موها، بیمار ترجیح می دهد کلاه گیس را همواره بر سرش داشته باشد ولی باید توجه داشته باشد، کلاه گیسی  انتخاب کند که پوست سر را اذیت نکند و راحت باشد.
·  موها را با ملایمت بشوید: از شامپوهای خنثی مانند شامپو بچه استفاده کند. موها را به کمک یک حوله لطیف به آرامی و نه با مالش دادن خشک کند.
·  از فرکننده ها، سشوار، کش، کلیپس یا اسپری های مو استفاده نکنند. این ها می توانند باعث آسیب به پوست سر، ریزش زودرس مو شوند.
·  از زدن مواد به موها پرهیز کند. موادی مانند رنگ مو، مواد فر، ژل، موس، روغن یا پماد پرهیز کند.

بعد از ریزش مو:
-  از پوست سرش محافظت کند: پس از ریزش مو، ممکن است پوست سر کمی ملتهب شود. به همین دلیل بهتر است بیمار وقتی بیرون خانه است کلاه یا روسری سرش بپوشاند. سعی کند کمتر در مکان های خیلی سرد یا خیلی گرم قرار بگیرد. قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، چراغ های آفتابی و هوای بسیار سرد پرهیز کند.
-  گرمای سر را حفظ کند: کلاه باعث می شود که فرد احساس گرما کند و ممکن است وقتی آن را بردارد، احساس سرما کند. به همین دلیل می تواند این گرما را با کمک کلاه، روسری یا گلاه گیس حفظ کند.

تغییرات در دهان:

تغییرات دهانی چیست؟

رادیوتراپی به سر و گردن باعث مشکلاتی می شود، که عبارتند از:
·  جراحت های دهانی (بریدگی یا زخم هایی در دهان)
·  خشکی دهان (زِروستومیا –Xerostomia ) و خشکی گلو
·  کاهش یا از دست دادن حس چشایی
·  خرابی دندان/ ها
·  تغییر در حس چشایی (مانند احساس طعم فلز وقتی گوشت می خورد)
·  عفونت لثه ها، دندان ها یا زبان
·  خشکی و سفتی فک ها و تغییرات در استخوان ها
·  بزاق غلیظ طناب مانند.

چرا اتفاق می افتد؟

رادیوتراپی سلول های سرطانی را از بین می برد و همچنین می تواند به سلول های سالمی که در غدد بزاقی هستند و مسئول تولید و ترشح بزاق هستند هم آسیب بزنند.

تا چه زمانی ادامه دارد؟

بعضی از مشکلات مانند زخم های دهانی بعد از اتمام درمان از بین می روند. بعضی دیگر مانند تغییرات چشایی ممکن است برای ماه ها یا حتی سال ها باقی بمانند. بعضی دیگر از مشکلات مانند خشکی دهان شاید هیچ وقت برطرف نشوند.


بیمار بهتر است حداقل دو هفته قبل از شروع رادیوتراپیِ سر و گردن به دندانپزشک مراجعه کند.


راه های کنترل و برخورد با آن:

بیمار باید:

·  حداقل دو هفته قبل از رادیوتراپی سر و گردن، به دندانپزشک مراجعه کند:
در این زمان، دندانپزشک دهان و دندان های بیمار را معاینه می کند و درمان های لازم را برای او انجام می دهد تا از سلامت دهان و دندان بیمار قبل از رادیوتراپی اطمینان حاصل شود. اگر کسی نمی تواند قبل از شروع درمان به دندانپزشکی مراجعه کند، از پزشک بپرسد که آیا می تواند بعد از شروع درمان هم به دندانپزشک مراجعه کند یا خیر.

·  هر روز وضعیت دهان خود را چک و بررسی کند:
 در این حالت فرد می تواند تغییرات را به محض ایجاد، مشاهده کند. تغییرات می توانند شامل زخم های دهانی، آفت های سفید رنگ یا عفونت باشند.

·  دهان خود را مرطوب نگاه دارد .
به کمک:
o  آب گرداندن در دهان
o  مکیدن تکه ها و چیپس های یخی
o  جویدن آدامس های بدون قند یا مکیدن آب نبات های بدون قند
o  استفاده از جانشین های بزاقی برای مرطوب نگه داشتن دهان
o  استفاده از داروهایی که بزاق را افزایش می دهند.

·  دهان، دندان ها، لثه ها و زبان خود را پاک و تمیز نگه دارد:
o  مسواک زدن بعد از هر وعدۀ غذایی و قبل از خواب.
o  استفاده از مسواک های نرم. می توان قبل از مسواک زدن برس آن را با آب گرم لطیف تر کرد.
o  استفاده از خمیر دندان های فلوئوراید دار.
o  استفاده از ژل های فلوئوراید داری که دندانپزشک تجویز می کند.
o  عدم استفاده از دهانشویه های حاوی الکل.
o  استفاده روزانه از نخ دندان. اگر لثه های اطراف یک دندان خونریزی کردند یا آسیب دیدند، دیگر برای آن از نخ دندان استفاده نکند ولی می تواند برای سایر دندان ها از نخ دندان استفاده کند.
o  شستشوی دهان با محلولی حاوی یک چهارم قاشق چای خوری جوش شیرین، یک هشتم قاشق چای خوری نمک در یک فنجان آب ولرم ، هر 2-1 ساعت.
o  اگر بیماری دندان مصنوعی دارد، باید از این که دندان ها کاملاً محکم و ثابت هستند اطمینان حاصل کند، باید مدت استفادۀ آن ها در طول روز را کاهش دهد. اگر وزن بیمار کاهش یابد، دندانپزشک باید دوباره آن را منطبق کند.
o  تمیز نگاه داشتن دندان های مصنوعی با مسواک زدن و خیساندن آنها.   
 
·  وقتی دهانش زخم است، مراقب آن چه می خورد باشد:
o  انتخاب غذاهایی که جویدن و بلع آن ها آسان است.
o  برداشتن لقمه های کوچک، جویدن آرام آنها، و نوشیدن مایعات با غذا.
o  خوردن غذاهای نرم و مرطوب مانند غلات پخته شده، پوره سیب زمینی و خاگینه.
o  غذاهای نرم شده با عصاره های گوشت، آب خورشت ها، سس ها یا سایر مایعات.
o  خوردن غذاهای ولرم یا هم دمای اتاق.
 
·  از موادی که می توانند باعث آسیب، خراش یا سوزش دهان شوند، دوری کند مانند :
o  غذاهای برنده یا ترد مانند چیپس ذرت و سیب زمینی
o  غذاهای داغ
o  غذاهای تند مانند سس های تند، غذاهای کاری دار، سس سالسا و چیلی ها
o  میوه ها و سبزیجاتی که اسید بالایی دارند مانند گوجه فرنگی، پرتقال، لیمو و گریپ فروت
o  خلال دندان یا هر جسم تیز دیگر
o  تمام مشتقات تنباکو مثل سیگار، پیپ، سیگار برگ و تنباکوی جویدنی
o  نوشیدنی های حاوی الکل.
 
·  از نوشیدن و خوردن موادی که سرشار از مواد قندی هستند پرهیز کند:
غذاها و نوشیدنی هایی که قند زیادی دارند (مثل نوشابه ها، آدامس و تنقلات) می توانند باعث خرابی دندان می شوند.

·  فک خود را تمرین دهد:
  باز و بسته کردن فک تا جایی که دردی ایجاد نکند ( حدود 20 بار در هر دور) . بهتر است این ورزش 3 دور در روز انجام شود حتی اگر فک بیمار خشک نیست.

·  استفاده از داروها :
  از پزشک  خود در مورد داروهایی که غدد بزاقی را حفظ می کنند و باعث مرطوب شدن بافت پوششی درون دهان می شوند سؤال کند.

·  وقتی مشکلات دهانی آغاز شد با پزشک  خود درمیان بگذارد:
  داروها و محصولاتی مانند ژل دهان به کنترل درد دهان کمک می کنند.

·  باید برای بقیۀ عمر از ناحیۀ فک و دهان خود مراقبت بیشتر و ویژه ای داشته باشد: 
از دندانپزشک خود دربارۀ تعداد مراجعاتی که باید برای چک آپ دندان های خود داشته باشد و بهترین روش مراقبت از دهان و دندان ها بعد از اتمام رادیوتراپی را سؤال کند.


بیمار اصلاً نباید در حین رادیوتراپی سر و گردن دخانیات یا الکل مصرف کند.


تهوع و استفراغ :

تهوع و استفراغ چیست؟

رادیوتراپی می تواند باعث تهوع و استفراغ یا هر دو شود. تهوع وقتی است که بیمار در معده خود احساس ناراحتی می کند و حس میکند که محتویات معده اش را بالا خواهد آورد. استفراغ وقتی است که فردی محتویات معده اش را بالا می آورد. هم چنین ممکن است بیمار با این که معده اش خالی است شروع به عُق زدن کند.

 چرا اتفاق می افتند؟

وقتی معده، رودۀ کوچک و بزرگ یا قسمتی از مغز تحت رادیوتراپی قرار بگیرند بیمار دچار حالت تهوع و استفراغ می شود. احتمال بروز تهوع و استفراغ به مقدار پرتوی که فرد می گیرد، میزانی از بدن که تحت درمان است و این که آیا شیمی درمانی گرفته است، بستگی دارد.

تا چه زمانی ادامه دارد؟

ممکن است تهوع و استفراغ 30 دقیقه تا چند ساعت بعد از درمان رادیوتراپی ایجاد شود. بیمار معمولاً روزهایی که رادیوتراپی نمی شود حال مساعدتری دارد.

راه های کنترل و برخورد با آن:

·  پیش گیری از تهوع :
 بهترین روش برای جلوگیری از استفراغ، پیشگیری از تهوع است. یکی از روش های آن خوردن و نوشیدن غذاهای کم/ بی ادویه و آسان هضم و نوشیدنی هایی که معده را تحریک نمی کنند است. این مواد شامل تُست ها، ژله ها و عصارۀ سیب است.
·  تمدد اعصاب قبل از درمان :
معمولاً اگر بیمار قبل از هر جلسه رادیوتراپی آرام باشد حال تهوع کمتری دارد. می توان با انجام فعالیت هایی که لذت بخش است مانند خواندن کتاب، گوش دادن به موزیک یا سایر سرگرمی ها وقت را گذراند.
·  برنامۀ زمانی برای خوردن و نوشیدن :
بعضی از افراد وقتی غذایشان را قبل از رادیوتراپی می خورند احساس بهتری دارند ولی گروهی دیگر این گونه نیستند. بهتر است هرکس برای خود بهترین زمان را برای خوردن و آشامیدن را بیابد. به عنوان مثال، ممکن است کسی 2-1 ساعت قبل از رادیوتراپی کمی اسنک و عصارۀ سیب بخورد. یا ممکن است او احساس بهتری داشته باشد اگر با شکم خالی رادیوتراپی شود که یعنی نباید 3-2 ساعت قبل از درمان چیزی بخورد.
·   خوردن غذاهای کم حجم و اسنک :
به جای خوردن 3 وعده غذایی پر حجم در روز، بهتر است 6-5 وعدۀ کم حجم یا اسنک میل کند. بیمار باید به آرامی غذا بخورد و عجله نکند.
·   خوردن و نوشیدن غذاها و نوشیدنی های گرم یا ولرم ( نه داغ یا سرد) :
قبل از خوردن و نوشیدن باید کمی صبر کند تا غذاها و نوشیدنی های داغ کمی خنک شوند و غذاها و نوشیدنی های سرد گرم شوند.
·  با پزشک  خود صحبت کند:
ممکن است پزشک رژیم غذایی خاصی را بره او توصیه کند یا برای او دارویی به منظور پیشگیری از ایجاد تهوع تجویز کند که بیمار باید آن را یک ساعت قبل از رادیوتراپی مصرف کند. همچنین بیمار می تواند در مورد طب سوزنی از پزشک  خود اطلاعاتی بگیرد که می تواند به کاهش و بهبود تهوع و استفراغ ناشی از درمان کمک کند.
 

 

به جای خوردن 3 وعده غذایی پر حجم در روز، بهتر است 6-5 وعدۀ کم حجم یا اسنک میل کند.



 

آخرین مقالات و مطالب
🔶محققان با بررسی فواید احتمالی زردچوبه، به حقایق جالبی دست یافتند. مصرف تنها یک قاشق چای خوری زردچوبه در غذا می تواند باعث تغییر بزرگی بر روی ژن هایی که با بروز سرطان، آلرژی و حتی افسردگی شود. اما جالب تر از آن این است که مصرف قرص یا...
ادامه مطلب...
در مجمع سالانه انجمن مطالعات سرطان امریکا که در فیلادلفیا برگزار شد، شواهدی ارائه شد که نشان می داداستفاده بیش از اندازه از مکمل های غذایی به خصوص مکمل های بتاکاروتن ، فولیک اسید و ویتامین E می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. استفاده بیش از حد از...
ادامه مطلب...

محل تبلیغات
اینجا محل تبلیغات داخلی و یا خارجی شرکت می باشد.
 


دکتر غلامرضا احتجاب دانش آموختۀ رشتۀ رادیوتراپی انکولوژی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دارای دانشنامۀ تخصصی در این رشته می باشند.
ایشان از سال 1382 مشغول تحقیق و پژوهش در این رشته بوده و دارای مقالات تخصصی در زمینۀ نوروتوکسیسیته داروهای شیمی درمانی، اثر Her2 status در متاستاز های مغزی سرطان پستان و مقالات دیگر در زمینۀ داروی Herceptin و بیماری لنفوم می باشد. ایشان در حال حاضر در زمینۀ شیمی درمانی و پرتودرمانی سرطان های توپر همچون سرطان های پستان، دستگاه گوارش، پروستات و مثانه و ریه مشغول فعالیت هستند.

نشانی مطب: تهران - خیابان فاطمی غربی - بعد از چهار راه کارگر - نبش سیندخت شمالی - پلاک 13 - طبقه 3 - واحد 7
تلفن تماس: 8-66569587-021


Telegram Channel: @drehtejab

نشانی مرکز رادیوتراپی گاندی: خیابان گاندی جنوبی، روبروی آنتن سیمای پنج، نبش کوچه ترابنده، پلاک 130 ، طبقه 3 زیرزمین. بخش رادیوتراپی
تلفن: 88193795-021 ، 88207807-021
نمایش سایت در زبان های دیگر: العربية