وب سایت رسمی
دکتر غلامرضا احتجاب
دانش آموختۀ رشتۀ رادیوتراپی انکولوژی
 

آدرس مطب: تهران - خیابان فاطمی غربی - بعد از چهار راه کارگر - نبش سیندخت شمالی - پلاک 13 - طبقه 3 - واحد 7
ملاقات: روزهای شنبه، دوشنبه و چهار شنبه از ساعت 16 الی 20 با تعیین وقت قبلی
تلفن: 66569587-21-98+

 

عوارض کوتاه مدت رادیوتراپی و راههای درمان آن 2


تغییرات باروری و مسائل جنسی:

تغییرات باروری و مسائل جنسی چیست؟
 
گاهی رادیو تراپی باعث تغییراتی در مسائل جنسی می شود از جمله تغییرات هورمونی، و کاهش علاقه یا توانایی در برقراری رابطه جنسی. همچنین گاهی در حین یا بعد از رادیوتراپی بر باروری تأثیر می گذارد. برای یک خانم به این معناست که دیگر نمی تواند باردار شود و برای یک آقا به این معناست که او نمی تواند خانمی را باردار کند. تغییرات مسائل جنسی بین خانم ها و آقایان متفاوت است.

اگر بیمار قبل از شروع رادیوتراپی متوجه شود که باردار است حتماً باید آن را با پزشک خود در میان بگذارد.


مشکلاتی که برای خانم ها ایجاد می شود:
·  درد و ناراحتی به هنگام مقاربت.
·  خارش، سوزش و خشکی واژینال یا آتروفی واژن( وقتی ماهیچه های واژن ضعیف و دیواره های آن نازک می شوند)
·  استنوز واژن: وقتی واژن باریک، کوتاه تر و انعطاف پذیریش کم می شود.
·  علائم یائسگی در خانم هایی که هنوز یائسه نیستند مانند گرگرفتگی، خشکی واژن و پریود نشدن.
·  عدم توانائی بارداری بعد از اتمام رادیوتراپی.

مشکلاتی که برای آقایان ایجاد می شود:
·  ناتوانی جنسی( یا اختلال نعوظ ED) که به این معناست که فرد نمی تواند نعوظ داشته باشد یا  آن را حفظ کند.
·  عدم توانایی باردار کردن یک خانم بعد از اتمام رادیوتراپی، چون تعداد اسپرم های موثر کاهش می یابد.

چرا اتفاق می افتد؟

تغییرات جنسی یا باروری زمانی که بیمار در ناحیه لگن رادیوتراپی می شود به وجود می آید. برای خانم ها این نواحی شامل واژن، رحم و تخمدان ها می شود. برای آقایان این نواحی شامل بیضه ها یا پروستات می شود. بسیاری از عوارض جنسی در نتیجه آسیب بافتی ناشی از رادیوتراپی ایجاد می شود. سایر مشکلات مانند خستگی، درد، اضطراب یا افسردگی می توانند بر علاقه فرد برای داشتن رابطه جنسی تاثیر گذارد.

تا چه زمانی طول می کشد؟

بعد از اتمام رادیوتراپی، بیشتر افراد می خواهند به اندازه سابق( قبل از رادیوتراپی) رابطه داشته باشند. بسیاری از عوارض جانبی بعد از درمان از بین می روند. ولی ممکن است فرد بعد از اتمام درمان تا آخر دچار، مشکلات هورمونی یا باروری شود. اگر کسی بعد از اتمام رادیوتراپی بتواند باردار شود رادیو تراپی که داشته است تاثیری بر کودک و جنین ندارد.

راه های کنترل و برخورد:

برای خانم ها و آقایان: خیلی مهم است که بیمار با همسر یا شریک زندگی خود احساسات، نگرانی ها و میزان رابطه ای را که ترجیح می دهد را در میان بگذارد.

خانم ها، مسائلی که باید با پزشک خود در میان بگذارد:

·  باروری: بیمار باید قبل از شروع رادیوتراپی به پزشک خود بگوید که آیا می خواهد بعد از اتمام درمان باردار شود یا خیر. او می تواند با بیمار در مورد راههای حفظ باروری مانند ذخیره تخمک ها برای استفاده در آینده صحبت کند.
· 
مشکلات اختلالات جنسی: ممکن است بیماری دچار اختلالات جنسی شود. پزشک  در مورد عوارض قابل انتظار و راه های برخورد  کنار آمدن با آن ها را به او توضیح می دهد.
· 
تنظیم خانواده: اینکه بیمار حین رادیوتراپی باردار نشود بسیار مهم است. رادیو تراپی ممکن است به جنین در هر دوره ای که باشد، آسیب بزند. اگر هنوز بیمار یائسه نشده است، باید با پزشک  خود در مورد روش های جلوگیری از بارداری و تنظیم خانواده صحبت کند.
· 
بارداری: اگر فرد باردار است حتماً با پزشک خود در میان بگذارد.
· 
کشیده کردن واژن: استنوز واژن در بین خانم هایی که در ناحیه لگن رادیو تراپی می شوند مشکل شایعی است، که می تواند باعث مقاربت دردناک شود. بیمار می تواند به کمک یک گشاد کننده( دیلاتور- وسیله ای که بافت واژن را می کشد) دیواره واژن خود را گسترش دهد. باید از پزشک در مورد جایی که می توان دیلاتور را تهیه کرد و نحوه استفاده از آن را پرسید.
· 
چرب کردن: بیمار بهتر است به صورت روزانه از لوسیون (کرم) خاصی (مانند Replens ®) برای مرطوب نگه داشتن واژن استفاده کرد. همچنین وقتی می خواهد رابطه ای جنسی داشته باشد بهتر است از لوبریکانتی با پایه آب یا روغن معدنی ( مانند K-Y Jelly® یا Astroglide®) استفاده کند.
· 
رابطه جنسی: بیمار باید از پزشک  در مورد امکان داشتن رابطه جنسی در حین رادیوتراپی سوال کند. بیشتر خانم ها می توانند رابطه داشته باشند ولی حتماً از پزشک در مورد آن سوال کرد. اگر به خاطر خشکی وژان رابطه دردناک بود بیمار حتماً می تواند از لوبریکانت بر پایه آب یا  روغن معدنی استفاده کند.


اگر بیمار می خواهد در آینده بچه دار شود باید با پزشک یا پرستار خود در میان بگذارد. 


آقایان،  مسائلی که باید با پزشک  خود در میان بگذارد:

·  باروری: بیمار باید قبل از شروع رادیوتراپی، اگر می خواهد در آینده بچه دار شود به پزشک بگوید. او می تواند به بیمار در مورد را های حفظ باروری قبل از شروع درمان مانند ذخیره اسپرم ها توضیح دهد. در این حالت اسپرم بیمار قبل از شروع درمان جمع می شود.
· 
ناتوانی جنسی: پزشک  بیمار را در مورد احتمال ناتوانی و مدتی که به طول می انجامد آگاه می کنند. پزشک می تواند دارو یا سایر درمان های کمک کننده را تجویز کند.
· 
رابطه جنسی: بیمار باید از پزشک  خود در رابطه با امکان داشتن رابطه جنسی حین رادیوتراپی سوال کند. بیشتر مردان می توانند ولی باید قبل از آن از پزشک در مورد انجام آن سوال کنند.

اگر بیمار می خواهد در آینده پدر شود باید قبل از شروع درمان اسپرم هایش جمع آوری شود.


تغییرات پوستی:

تغییرات پوستی چیست؟

رادیوتراپی می تواند باعث تغییرات پوستی در ناحیه درمانی شود.
در زیر به چند تغییر پوستی اشاره می شود:
· 
قرمزی: پوست ناحیه درمانی ممکن است به صورت آفتاب سوختگی معتدل تا شدید به نظر برسد. این اتفاق می تواند در هر نقطه از بدن که پرتو می گیرد اتفاق بیافتد.
· 
خارش: پوست ناحیه درمانی ممکن است آن قدر خارش داشته باشد که بیمار بخواهد دائماً آن ناحیه را بخاراند، این موضوع ممکن است بعد ها باعث مشکلاتی شود چراکه خاراندن بیش از حد آن قسمت باعث شکافته شدن پوست و عفونت می شود.
· 
خشکی پوست و پوسته پوسته شدن: پوست ناحیه درمانی بسیار خشک( خشک تر از حد معمول) شود. در واقع گاهی پوست آنقدر خشک می شود که مانند بعد از آفتاب سوختگی شروع به پوسته پوسته شدن می کند.
·  فعل و انفعالات رطوبتی: پرتو، سلول های پوستی ناحیه درمانی از بین می برد و باعث می شود که پوست کم کم نازک و پوسته پوسته شود و در این حالت بهبود آن هم به تعویق می افتد. وقتی این حالت اتفاق می افتد بیمار دچار زخم ها و جراحاتی می شود همچنین پوست ناحیه درمانی می تواند نمناک، دردناک یا عفونی شود. این حالت زمانی که پوست دارای چین هایی است مانند باسن، پشت گوش ها یا زیر پستان و همچنین در نواحی که پوست بسیار نازک است مانند گردن بیشتر اتفاق می افتد.
پوست ورم کرده: پوست ناحیه درمانی می تواند باد کرده و پفی شود.

چرا اتفاق می افتد؟

رادیوتراپی باعث تخریب و از بین رفتن سلول های پوستی می شود. وقتی بیمار تقریباً هر روز تحت  رادیوتراپی قرار می گیرد، پوست اوتوانایی بهبود و بازسازی در حین درمان را ندارد تغییرات پوستی می تواند در هر قسمتی از بدن که تحت رادیوتراپی قرار دارند اتفاق بیافتند

تا چه زمان طول می کشد؟

تغییرات پوستی چند هفته بعد از شروع رادیوتراپی آغاز می شود. بیشتر این تغییرات چند هفته بعد از اتمام درمان بهبود می یابند و از بین می روند، ولی ممکن است بعد از اتمام رادیوتراپی، تغییرات پوستی هم چنان ادامه داشته باشند. ممکن است ناحیه درمانی همیشه تیره تر و لک دار به نظر برسد. ممکن است خشک تر و ضخیم تر از سابق باشد، و پوست فرد سریع تر بسوزد و به آفتاب حساس تر باشد. بیمار همیشه در خطر ابتلا به سرطان پوست در ناحیه درمان شده، می باشد. او نباید از سولاریوم استفاده کند، باید خود را به کمک کلاه ، دستکش، لباس آستین بلند، شلوارهای بلند ضد آفتابی هایی با SPF30 یا بیشتر از آفتاب حفظ کند.

راه های کنترل و برخورد با آن:

·  مراقبت های پوستی: بیمار باید مراقبت ویژه از پوست در حین درمان داشته باشد.  باید با پوست ناحیه درمان ملایم باشد و آن را نباید مالش دهد، ساییده کند یا خراش دهد و بخاراند. و همچنین از پماد هایی که پزشک تجویز می کند استفاده کند.

بیمار باید مراقبت ویژه از پوست در حین درمان داشته باشد.  باید با پوست ناحیه درمان ملایم باشد و آن را نباید مالش دهد، ساییده کند یا خراش دهد و بخاراند.

 
  · 
نباید چیز بسیار سرد یا گرمی را روی پوست قرار دهد، بیمار نباید روی کیسه آب گرم، کمپرس آب یخ و سایر موارد سرد یا گرم قرار دهد. باید پوست و بدن خود را با آب ولرم بشوید.

· 
هنگام دوش و استحمام با پوست خود ملایم باشد: بیمار می تواند هر روز با آب ولرم دوش بگیرد. اگر بیمار ترجیح می دهد تا در وانی با آب ولرم استحمام کند می تواند ولی باید روزهایی غیر از زمانی که دوش گرفته است به این  صورت استحمام کند و باید کمتر از 30 دقیقه در وان باشد. هنگام استحمام (با دوش یا وان) باید از صابون های خنثی و بدون بو و دئودورانت استفاده کرد. فرد باید با قرار دادن و نه ساییدن حوله روی پوست، خود را خشک کند. خیلی مهم است که او مراقب باشد تا نشانه های جوهر روی پوستش برای رادیوتراپی پاک نشود.


خیلی مهم است که او مراقب باشد تا نشانه های جوهر روی پوستش برای رادیوتراپی پاک نشود.


·  فقط باید از لوسیون (کرم) ها و محصولات مراقبت های پوستی که پزشک  اجازه می دهد استفاده شود : اگر فردی از کرمی برای مشکل پوستی یا آکنه استفاده می کند باید قبل از شروع رادیوتراپی آن را به پزشک خود اطلاع دهد. باید قبل از استفاده از هرکدام از محصولات زیر با پزشک خود مشورت کند:
o  کف حمام 
o  روغن ها
o  پمادها
o  کرم
o  عطر
o  دئودورانت
o  پودر
o  موبرها
o  صابون
o  ضد آفتاب
o  مواد آرایشی
 
اگر کسی از هرکدام از محصولات مراقبت پوستی استفاده می کند باید حداقل 4ساعت قبل از درمان آن را زده باشد (فاصلۀ استفاده از آن و درمان باید بیشتر از 4 ساعت باشد).
 
· 
جاهای مرطوب و خنک : معمولاً پوست در جاهای خنک و کمی مرطوب وضعیت و احساس بهتری دارد. می توان اتاق ها را با قرار دادن یک کاسه آب روی رادیاتور یا استفاده از دستگاه های مرطوب کننده ، مرطوب تر کرد. اگر از دستگاه های مرطوب کننده استفاده می شود باید طرز استفاده از آن و طرز پاکیزه نگاه داشتن آن برای جلوگیری از انتشار باکتری استفاده کرد.

· 
پارچه های نرم: لباس ها و ملحفه های بیمار باید نرم مانند پارچه های نخی باشد.

· 
نپوشیدن لباس های تنگ و خفه کننده : مانند گِن و جوراب شلواری

· 
محافظت پوست در مقابل آفتاب : خورشید حتی در روزهای ابری وقتی برای چند دقیقه فرد بیرون است هم می تواند پوست را بسوزاند. بیمار نباید به ساحل برود یا حمام آفتاب بگیرد. باید وقتی بیرون از خانه است کلاه لبه دار بلند، آستین بلند و شلوار  بپوشد. باید در مورد استفاده از ضد آفتاب ها از پزشک سؤال کرد. شاید پزشک توصیه به استفاده از ضد آقتاب با 30SPF یا بیشتر کند. حتی بعد از رادیوتراپی هم  فرد به خاطر افزایش احتمال ابتلا به سرطان پوست باید تا آخر عمر از پوست خود در برابر اشعۀ خورشید محافظت کند.

· 
عدم استفاده از تخت های برنزه کننده(سولاریوم) : این تخت ها پوست را در معرض همان اشعه های مضر و خطرناک خورشید قرار می دهند.

· 
باندهای چسبی : فرد نباید از بانداژ، BAND-AIDS®، چسب زخم یا سایر انواع باندهای چسبنده به پوست استفاده کند. او باید از پزشک  خود در مورد روش های بانداژ کردن سؤال کند.

· 
اصلاح : بیمار باید از پزشک  در مورد این که آیا می تواند ناحیۀ تحت درمان را اصلاح کند سؤال کند. اگر می تواند باید از ریش تراش برقی استفاده کند و از لوسیون های قبل اصلاح استفاده نکند.

· 
نواحی مقعد : اگر نواحی مقعد تحت رادیوتراپی هستند، احتمالاً پوست آن ناحیه دچار مشکل می شود. این مشکلات معمولاً بعد از اجابت مزاج بدتر می شود.  فرد بهتر است خود را با دستمال مرطوب مخصوص کودک یا اسپری کردن آب به ناحیه پاک کند. هم چنین او باید ااز پزشک  درمورد نشستن در وان آب گرم (یک وان آب گرم که بیمار در آن به گونه ای می نشیند که فقط باسنش در آن باشد) سؤال کند.

· 
صحبت با پزشک  : بعضی از تغییرات و مشکلات پوستی ممکن است خیلی جدی باشند. تیم درمانی هر زمانی که بیمار رادیوتراپی داشته باشد وضعیت پوست او را بررسی و چک می کند. هم چنین بیمار باید هر تغییر پوستی را که به وجود آمد را اطلاع دهد.

· 
داروها: داروها می توانند به بعضی از تغییرات پوستی کمک کنند. این داروها شامل لوسیون برای پوست خشک یا خارش دار، آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت و سایر داروها برای درمان تورم یا خارش می شوند.

اختلالات حنجره :

اختلالات حلق و حنجره چیست ؟

رادیوتراپی به گردن یا قفسۀ سینه می تواند باعث التهاب یا زخم پوشش گلو شوند. فرد ممکن است وجود توده ای در گلو یا سوزشی در قفسۀ سینه یا گلوی خود را احساس کند. هم چنین ممکن است در بلع غذا دچار مشکل شود.

چرا اتفاق می افتد؟

رادیوتراپی به گردن یا قفسۀ سینه  می تواند باعث تغییراتی در وضعیت گلو شود چون رادیوتراپی نه تنها سلول های سرطانی را از بین می برد بلکه به سلول های سالم  حلق هم آسیب می زنند. خطر دچار شدن به ناراحتی های حلق به میزان رادیوتراپی که فرد گرفته است، آیا شیمی درمانی هم شده است یا خیر و آیا در حین رادیوتراپی الکل و دخانیات مصرف می کند یا خیر.

تا چه زمان طول می کشد؟

بیمار احتمالاً 3-2 هفته بعد از شروع رادیوتراپی متوجه تغییر در حنجره خود می شود. و معمولاً 6-4 هفته بعد از اتمام رادیوتراپی احساس می کند وضعیتش بهتر شده است.

 راه های کنترل و برخورد با آن:

·  باید مراقب غذاهایی که خورده می شود بود :
انتخاب غذاهایی که راحت بلعیده می شوند.
بریدن یا له کردن غذاها، تا راحت تر خورده شوند.
خوردن غذاهای مرطوب مانند حبوبات پخته شده، پوره سیب زمینی و خاگینه.
غذاهای نرم شده با آب گوشت، مرغ یا خورشت، ماست یا سایر مایعات.
نوشیدن مایعات خنک.
نوشیدن مایعات از طریق نی.
خوردن غذاهای ولرم یا غذاهایی که هم دمای اتاق هستند.

·  خوردن غذاهای کم حجم و اسنک ها : شاید خوردن 5 وعده غذای کم حجم به جای 3 وعدۀ پر حجم در روز آسان تر و بهتر باشد.

·  انتخاب غذاها و نوشیدنی های پر کالری و پروتئین : وقتی بلع غذا دشوار باشد بیمار کمتر غذا می خورد و در نتیجه وزن از دست می دهد. حفظ وزن نرمال بدن در حین رادیوتراپی بسیار مهم است در نتیجه استفاده از نوشیدنی ها و خوردنی هایی که سررشار از کالری یا پروتئین هستند می تواند کمک کننده باشد. برای اطلاعات بیشتر به جدول غذاها و نوشیدنی های پر انرژی مراجعه شود.

·   صاف نشستن و سر را کمی به جلو خم کردن هنگام غذا خوردن : این وضعیت (ایستاده یا نشسته) بهتر است 30دقیقه بعد از اتمام غذا حفظ شود.

·  عدم استفاده از غذاهایی که باعث سوزش یا خراش گلو می شوند، مانند:
خوردنی ها و نوشیدنی های داغ
غذاهای پر ادویه و تند
خوردنی ها و نوشیدنی هایی که اسید بالایی دارند مانند گوجه فرنگی و پرتقال
غذاهای ترد و برنده مانند چیپس ذرت یا سیب زمینی
تمام مشتقات تنباکو و دخانیات مانند سیگار، پیپ، سیگار برگ و تنباکوی جویدنی
نوشیدنی های حاوی الکل

·  صحبت با یک متخصص تغذیه : متخصص می تواند به حفظ وزن بیمار در حین درمان کمک کند. این کار شامل انتخاب خوردنی ها و نوشیدنی های سرشار از کالری و پروتئین و غذاهایی که راحت بلعیده می شوند است.

·  صحبت با پزشک  خود: بیمار باید اگر متوجۀ تغییراتی در ناحیۀ گلوی خود ، احساس خفگی، اختلال بلع یا سرفه در حین خوردن یا نوشیدن شد آن را با پزشک یا پرستار خود درمیان بگذارد. هم چنین اگر دچار کاهش وزن شده است یا درد  دارد باید آن را اطلاع دهد. پزشک می تواند دارو/ها یی مانند آنتی اسید ها، ژل هایی که سطح گلو را می پوشانند و مسکن هایی را برای بهبود علائم تجویز کند .
 
بیمار اگر دچار یک یا چند علامت زیر شد باید با پزشک خود در میان بگذارد:
o  اختلال بلع
o  احساس خفگی
o  سرفه حین خوردن یا نوشیدن

اختلالات ادراری و مثانه ای :

اختلالات ادراری و مثانه ای چیست؟

رادیوتراپی می تواند باعث ناراحتی های ادراری یا مثانه شود که شامل:
·  درد یا سوزش وقتی فرد می خواهد ادرار کند یا بعد از خالی شدن مثانه
·  مشکل در شروع ادرار
·  مشکل در خالی کردن مثانه
·  نیاز فوری و آنی به ادرار کردن
·  سیستیت ، تورم (التهاب) در سیستم ادراری
·  بی اختیاری ادرار ، وقتی فرد نمی تواند ریزش ادرار از مثانه را کنترل کند خصوصاً هنگام سرفه یا عطسه
·  نیاز متناوب به بیدار شدن برای ادرار کردن
·  خون در ادرار
·  اسپاسم مثانه، که انقباضات دردناک عضلات مثانه هستند.

 چرا اتفاق می افتد؟

ناراحتی های مثانه و ادراری زمانی که پروستات یا مثانۀ فرد رادیوتراپی می شود اتفاق می افتد. رادیوتراپی می تواند در عین از بین بردن سلول های سرطانی، به سلول های سالم مثانه آسیب بزند و در نتیجه باعث التهاب، زخم و عفونت شود.

تا چه زمان طول می کشد؟

ناراحتی های مثانه معمولاً 5-3 هفته بعد از شروع رادیوتراپی شروع می شود و بیشتر مشکلات 8-2 هفته بعد از اتمام درمان برطرف می شوند.

 راه های کنترل و برخورد با آن:

·  نوشیدن مایعات زیاد: یعنی بیمار باید 8-6 فنجان/ لیوان مایع در روز بنوشد. نوشیدن مایعات به اندازۀ کافی باعث می شود ادرار ظاهری شفاف و به رنگ زرد روشن داشته باشد.

·  اجتناب از قهوه، چای سیاه، الکل، ادویه جات و تمام مشتقات تنباکو و دخانیات.

·  صحبت با پزشک  : اگر بیمار دچار مشکلات یا تغییرات ادراری شده باشد، پزشک برای بررسی عفونت دستور به انجام آزمایش ادرار می دهد. یا اگر دچار بی اختیاری شده باشد، پزشک او را به یک فیزیوتراپیست ارجاع می دهد تا وضعیت او را بررسی کند. فیزیوتراپیست به او تمریناتی می آموزد تا بهتر بتواند ادرار خود را کنترل کند.

· 
داروها : ممکن است اگر مشکلات ایجاد شده در نتیجۀ عفونت باشند پزشک برای فرد آنتی بیوتیک تجویز کند. سایر داروها می تواند به ادرار کردن، کاهش سوزش یا درد و بهبود اسپاسم مثانه کمک کند.
 

فرد باید روزانه 8-6 فنجان/ لیوان مایعات بنوشد.


 

آخرین مقالات و مطالب
🔶محققان با بررسی فواید احتمالی زردچوبه، به حقایق جالبی دست یافتند. مصرف تنها یک قاشق چای خوری زردچوبه در غذا می تواند باعث تغییر بزرگی بر روی ژن هایی که با بروز سرطان، آلرژی و حتی افسردگی شود. اما جالب تر از آن این است که مصرف قرص یا...
ادامه مطلب...
در مجمع سالانه انجمن مطالعات سرطان امریکا که در فیلادلفیا برگزار شد، شواهدی ارائه شد که نشان می داداستفاده بیش از اندازه از مکمل های غذایی به خصوص مکمل های بتاکاروتن ، فولیک اسید و ویتامین E می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. استفاده بیش از حد از...
ادامه مطلب...

محل تبلیغات
اینجا محل تبلیغات داخلی و یا خارجی شرکت می باشد.
 


دکتر غلامرضا احتجاب دانش آموختۀ رشتۀ رادیوتراپی انکولوژی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دارای دانشنامۀ تخصصی در این رشته می باشند.
ایشان از سال 1382 مشغول تحقیق و پژوهش در این رشته بوده و دارای مقالات تخصصی در زمینۀ نوروتوکسیسیته داروهای شیمی درمانی، اثر Her2 status در متاستاز های مغزی سرطان پستان و مقالات دیگر در زمینۀ داروی Herceptin و بیماری لنفوم می باشد. ایشان در حال حاضر در زمینۀ شیمی درمانی و پرتودرمانی سرطان های توپر همچون سرطان های پستان، دستگاه گوارش، پروستات و مثانه و ریه مشغول فعالیت هستند.

نشانی مطب: تهران - خیابان فاطمی غربی - بعد از چهار راه کارگر - نبش سیندخت شمالی - پلاک 13 - طبقه 3 - واحد 7
تلفن تماس: 8-66569587-021


Telegram Channel: @drehtejab

نشانی مرکز رادیوتراپی گاندی: خیابان گاندی جنوبی، روبروی آنتن سیمای پنج، نبش کوچه ترابنده، پلاک 130 ، طبقه 3 زیرزمین. بخش رادیوتراپی
تلفن: 88193795-021 ، 88207807-021
نمایش سایت در زبان های دیگر: العربية