وب سایت رسمی
دکتر غلامرضا احتجاب
دانش آموختۀ رشتۀ رادیوتراپی انکولوژی
 

آدرس مطب: تهران - خیابان فاطمی غربی - بعد از چهار راه کارگر - نبش سیندخت شمالی - پلاک 13 - طبقه 3 - واحد 7
ملاقات: روزهای شنبه، دوشنبه و چهار شنبه از ساعت 16 الی 20 با تعیین وقت قبلی
تلفن: 66569587-21-98+

 

اطلاعات عمومی در مورد سرطان گردن رحم

آخرین بروز رسانی در تاریخ : 92/03/03

سرطان سرویکس

سرطان سرویکس(گردن رحم) چیست؟

سرطان سرویکس وقتی سلول های سالم به صورت سلول های غیر عادی در می آیند و خارج از کنترل، رشد می کنند به وجود می آید. بیشتر خانم هایی که سرطان سرویکس در مراحل پایین تشخیص داده و درمان شده است، وضعیت بسیار خوبی دارند.

علائم سرطان سرویکس چیست؟

سرطان سرویکس ممکن است در ابتدا علائمی ایجاد نکند. زمانی که علائم آن بروز می کند، به صورت خونریزی واژینال در یکی از زمان های زیر اتفاق می افتد:
·  بین سیکل ماهانه
·  بعد از رابطه جنسی
·  بعد از یائسگی
ممکن است این شرایط به خاطر شرایطی غیر از سرطان به وجود آمده باشد ولی بهتر است اگر کسی دچار خونریزی واژینال در یکی از این زمان ها شد، با پزشک خود درمیان بگذارد.

آیا آزمایش و تستی برای سرطان سرویکس وجود دارد؟

بله تست پاپ یا پاپ اسمیر برای غربالگری سرطان سرویکس به کار می رود. برای این تست، پزشک با استفاده از وسیله ای به نام اسپکولومSpeculum  دیواره های واژن را از یکدیگر باز می کند. سپس به منظور نمونه برداری از برس کوچکی برای جمع آوری تعدادی از سلول های سرویکس استفاده می کنند.  پزشک دیگری این سلول ها را از نظر غیر عادی بودن بررسی می کند. اگر سلول ها غیر عادی باشند، پزشک برای کسب اطلاعات بیشتر دستور به انجام بیوپسی می دهد. هنگام بیوپسی (نمونه برداری)، پزشک یک قطعه کوچک از بافتی از سرویکس که به نظر غیر عادی می آیند را برمی دارد. برای مشاهده سرویکس حین بیوپسی پزشک از عدسی بزرگ کننده ای(چیزی شبیه به ذره بین) به نام کولپوسکوپ(Colposcope) استفاده می کند.
گاهی پزشک سلول هایی را در سرویکس پیدا می کند که سرطانی نیستند ولی غیر عادی هستند و شانس زیادی برای تبدیل به سرطان دارند. از راه های مختلفی می توان این سلول های پیش سرطانی را از بین برد؛ ممکن است آنها را برای جلوگیری از تبدیل سرطان برداشت یا بیمار از آن به بعد تحت مراقبت های بیشتری قرار بگیرد.

مرحله بندی سرطان سرویکس چیست؟

 مرحله بندی سرطان راهی است که در آن میزان گسترش سرطان شرح داده می شود.
درمان مناسب برای بیمار به مرحله سرطان ، سن فرد و سایر مشکلات سلامتی بستگی اساسی دارد. همچنین درمان به تمایل بیمار به بارداری بستگی دارد.

سرطان سرویکس چگونه درمان می شود؟

درمان سرطان سرویکس به روش های مختلفی انجام می شود:
-  جراحی: درمان سرطان سرویکس معمولاً به صورت جراحی با برداشتن ناحیه سرطانی می باشد.
انواع جراحی عبارتند از:
·  برداشتن سرویکس ، رحم و قسمت فوقانی واژن، به این روش ، رادیکال هیسترکتومی (Radical Hysterectomy) می گویند.
·  برداشتن کل یا قسمتی از سرویکس- رحم در این جراحی باقی می ماند. این جراحی فقط در شرایط خاصی انجام می شود.
-  رادیوتراپی ( پرتو درمانی) : تابش پرتو های یونیزان ، سلول های سرطانی را از بین می برد.
-  شیمی درمانی: شیمی درمانی اصطلاحی است که پزشکان برای توصیف گروهی از داروها که سلول های سرطانی می کشد به کار می برند. معمولاً بیمار تحت رادیوتراپی و شیمی درمانی به صورت هم زمان قرار می گیرد.

اگر بیمار روزی بخواهد باردار شود، چه؟

 اگر کسی می خواهد، روزی بچه دار شود، باید قبل از درمان یا پزشک صحبت کند. بعضی از خانم ها بعد از درمان سرطان سرویکس ، باز هم می توانند بچه دار شوند. ولی یک خانم بعد از درمان هایی مثل هیسترکتومی، رادیو تراپی و بعضی از درمان های شیمی درمانی نمی تواند دیگر بچه دار شود.
اگر خانمی درمان های دیگری داشته باشد می تواند بچه دار شود ولی باید حدود 12-6 ماه قبل از تلاش برای بارداری صبر کند، چون بدن برای بهبودی به زمان نیاز دارد.

بعد از درمان چه اتفاقی می افتد؟

 بعد از درمان، بیمار باید هر از چند گاهی برای عود سرطان بررسی شود. تست های پیگیری شامل معاینه فیزیکی، تست پاپ (پاپ اسمیر) و تصویر برداری می باشد.

اگر سرطان عود کرده، یا گسترش پیدا کرده باشد چه اتفاقی می افتد؟

اگر سرطان عود کرده باشد یا گسترش پیدا کرده باشد ممکن است به جراحی، رادیوتراپی یا شیمی درمانی بیشتری احتیاج شود.

  چه کارهای دیگری باید انجام داد؟

خیلی مهم است که به توصیه های پزشک گوش کند. باید او را از عوارض و مشکلاتی که حین درمان رو به رو شده است مطلع کند.
 در حین درمان سرطان سرویکس، باید تصمیم های زیادی بگیرد، مثلاً این که چه نوع جراحی داشته باشد.
باید پزشک را در مورد احساسی که به درمان دارد در جریان بگذارد.
می توان برای شروع یک درمان این سؤال ها را از تیم درمانی پرسید :
-  مزایای این درمان چیست ؟
-   آیا کمک میکند تا مدت طولانی تری زندگی کنم؟
-   آیا به کاهش علائم کمک می کند، یا از بروز آنها جلوگیری می کند ؟
-  معایب این درمان چیست ؟
-  چه گزینه های درمانی دیگری غیر از این روش وجود دارد ؟
-  اگر این درمان را نگیرم چه اتفاقی می افتد؟
 
آیا می توان از بروز سرطان سرویکس جلوگیری کرد؟

در بسیاری از موارد، بله. تقریباً تمام سرطان های سرویکس ناشی از ویروسی به نام HPV( ویروس پاپیلومای انسانی) می باشند که از طریق تماس های مخاطی و جنسی منتقل می شود. واکسن هایی وجود دارند که از عفونت با HPV جلوگیری می کنند. باید از پزشک زمانی را که بهتر است واکسن HPV زده شود، پرسید. این واکسن برای خانم ها و آقایان وجود دارد و بهتر است که قبل از اولین رابطه جنسی زده شود.

 

آخرین مقالات و مطالب
🔶محققان با بررسی فواید احتمالی زردچوبه، به حقایق جالبی دست یافتند. مصرف تنها یک قاشق چای خوری زردچوبه در غذا می تواند باعث تغییر بزرگی بر روی ژن هایی که با بروز سرطان، آلرژی و حتی افسردگی شود. اما جالب تر از آن این است که مصرف قرص یا...
ادامه مطلب...
در مجمع سالانه انجمن مطالعات سرطان امریکا که در فیلادلفیا برگزار شد، شواهدی ارائه شد که نشان می داداستفاده بیش از اندازه از مکمل های غذایی به خصوص مکمل های بتاکاروتن ، فولیک اسید و ویتامین E می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. استفاده بیش از حد از...
ادامه مطلب...

محل تبلیغات
اینجا محل تبلیغات داخلی و یا خارجی شرکت می باشد.
 


دکتر غلامرضا احتجاب دانش آموختۀ رشتۀ رادیوتراپی انکولوژی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دارای دانشنامۀ تخصصی در این رشته می باشند.
ایشان از سال 1382 مشغول تحقیق و پژوهش در این رشته بوده و دارای مقالات تخصصی در زمینۀ نوروتوکسیسیته داروهای شیمی درمانی، اثر Her2 status در متاستاز های مغزی سرطان پستان و مقالات دیگر در زمینۀ داروی Herceptin و بیماری لنفوم می باشد. ایشان در حال حاضر در زمینۀ شیمی درمانی و پرتودرمانی سرطان های توپر همچون سرطان های پستان، دستگاه گوارش، پروستات و مثانه و ریه مشغول فعالیت هستند.

نشانی مطب: تهران - خیابان فاطمی غربی - بعد از چهار راه کارگر - نبش سیندخت شمالی - پلاک 13 - طبقه 3 - واحد 7
تلفن تماس: 8-66569587-021


Telegram Channel: @drehtejab

نشانی مرکز رادیوتراپی گاندی: خیابان گاندی جنوبی، روبروی آنتن سیمای پنج، نبش کوچه ترابنده، پلاک 130 ، طبقه 3 زیرزمین. بخش رادیوتراپی
تلفن: 88193795-021 ، 88207807-021
نمایش سایت در زبان های دیگر: العربية