وب سایت رسمی
دکتر غلامرضا احتجاب
دانش آموختۀ رشتۀ رادیوتراپی انکولوژی
 

آدرس مطب: تهران - خیابان فاطمی غربی - بعد از چهار راه کارگر - نبش سیندخت شمالی - پلاک 13 - طبقه 3 - واحد 7
ملاقات: روزهای شنبه، دوشنبه و چهار شنبه از ساعت 16 الی 20 با تعیین وقت قبلی
تلفن: 66569587-21-98+

 

واکسن ویروس پاپیلومای انسانی(Human Papilloma Virus - HPV)

آخرین بروز رسانی در تاریخ : 92/03/03
 

واکسن HPVچیست؟

 واکسن HPV از افراد در مقابل عفونت با عاملی  به نام ویروس پاپیلومای انسانی Papilloma virus Human یا HPV محافظت می کند.
واکسن روشی است که از آلودگی جلوگیری می کند. عملکرد آن ها به صورت آماده کردن بدن برای مبارزه با ویروس هایی که باعث عفونت می شوند می باشد. واکسن ها معمولاً به صورت آمپول و تزریقی است ولی بعضی از آن ها به صورت اسپری های بینی یا داروهای بلعیدنی است.

چرا بهتر است خانم ها واکسن HPV بزنند؟

واکسن HPV می تواند به محافظت فرد در مقابل آلودگی با ویروس HPV  کمک کند. آلودگی با HPV ممکن است منجر به سرطان سرویکس در خانم ها شود. آلودگی با HPV می تواند باعث زگیل در نواحی تناسلی خانم ها و آقایان شود.

افراد چگونه به ویروس HPV مبتلا می شوند؟

اگر شخصی با فردی که به این عفونت مبتلاست رابطه جنسی  برقرار کند، یا با نواحی تناسلی او تماس داشته باشد، او هم به HPV مبتلا می شود. افرادی که شریک های جنسی متعدد دارند، احتمال بیشتری برای ابتلا به آلودگی با HPV دارند.

علائم عفونت با HPV چیست؟

 بیشتر افراد وقتی دچار عفونت با HPV می شوند علامتی ندارند. و اغلب اوقات، عفونت خود به خود بهبودی می یابد. ولی در بعضی افراد، عفونت از بین نمی رود.کسانی که به مدت طولانی دچار عفونت با HPV بوده اند، شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان سرویکس یا زگیل های تناسلی دارند. این مشکلات معمولاً مدت ها بعد از ابتلای اولیه به ویروس HPV اتفاق می افتند.
 
آیا واکسن های HPV در دسترس هستند؟

 بله، دو نوع واکسن HPV قابل دریافت است، دختران و خانم ها می توانند هر کدام از واکسن ها را بزنند ولی آقایان فقط می توانند یک نوع واکسن HPV بزنند. هر دو صورت واکسن HPV تزریقی است و هر دو به صورت 3 تزریق در 6 ماه است.

از چه سنی افراد باید واکسن HPV بزنند؟

 بیشتر پزشکان توصیه می کنند که دختران در سنین 12-11 سالگی این واکسن را بزنند ولی تمام خانم ها می توانند در هر زمانی بین 26-9 سالگی این واکسن را دریافت کننتد. در صورت بارداری واکسن نباید زده شود. پسران هم می توانند در هر زمانی بین 26-9 سالگی واکسن HPV را بزنند.
اگر واکسن HPV قبل از آلودگی فرد زده شود بهترین نتیجه را خواهد داشت.
اگرفردی قبل از واکسیناسیون به عفونت با HPV دچار شده باشد، واکسن HPV نمی تواند عفونت را معالجه کند . به همین دلیل است که توصیه می شود که این واکسن قبل از اولین رایطه جنسی زده شود. اگر کسی قبلاً رابطه جنسی داشته است باید با پزشک خود صحبت کند، و پزشک احتمالاً به او توصیه می کنند تا به هر حال واکسن زده شود چون باز هم می تواند کمک کننده باشد.

واکسن HPV چه عوارضی می تواند داشته باشد؟

 واکسن HPV می تواند باعث قرمزی، تورم و درد در ناحیه تزریق شود هم چنین به ندرت ممکن است باعث شوک در فرد شود.برای اطمینان  از اینکه این اتفاق نمی افتد، بهتر است فرد بعد از تزریق کمی روی تخت دراز بکشد.

آیا همیشه واکسن HPV موثر است؟

واکسن HPV در پیشگیری از عفونت با HPV و سرطان سرویکس بسیار موثر است ولی عالی نیست. دیده شده است افرادی که این واکسن را زده اند، ولی باز هم به عفونت با HPV دچار شده اند.

آیا واکسن HPV می تواند از سایر بیماریهای مقاربتی هم جلوگیری کند؟

 خیر، واکسن HPV از افراد در مقابل سایر بیماریهای مقاربتی محافظت نمی کند. برای جلوگیری از این بیماریها باید از نوعی وسیله حفاظتی به نام کاندوم استفاده شود.

آیا فردی که واکسن HPV را زده است باز هم باید از نظر وجود سرطان سرویکس بررسی شود؟

 بله، تمام خانم ها، از جمله کسانی که واکسن HPV زده اند باید طی یک برنامه منظم تحت معاینه قرار بگیرند. بیشتر خانم ها با استفاده از تستی به نام پاپ اسمیر چک آپ می شوند، این تست معمولاً از سن 21 سالگی یا 3 سال بعد از اولین رابطه جنسی انجام می شود.
 
 

 

آخرین مقالات و مطالب
🔶محققان با بررسی فواید احتمالی زردچوبه، به حقایق جالبی دست یافتند. مصرف تنها یک قاشق چای خوری زردچوبه در غذا می تواند باعث تغییر بزرگی بر روی ژن هایی که با بروز سرطان، آلرژی و حتی افسردگی شود. اما جالب تر از آن این است که مصرف قرص یا...
ادامه مطلب...
در مجمع سالانه انجمن مطالعات سرطان امریکا که در فیلادلفیا برگزار شد، شواهدی ارائه شد که نشان می داداستفاده بیش از اندازه از مکمل های غذایی به خصوص مکمل های بتاکاروتن ، فولیک اسید و ویتامین E می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. استفاده بیش از حد از...
ادامه مطلب...

محل تبلیغات
اینجا محل تبلیغات داخلی و یا خارجی شرکت می باشد.
 


دکتر غلامرضا احتجاب دانش آموختۀ رشتۀ رادیوتراپی انکولوژی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دارای دانشنامۀ تخصصی در این رشته می باشند.
ایشان از سال 1382 مشغول تحقیق و پژوهش در این رشته بوده و دارای مقالات تخصصی در زمینۀ نوروتوکسیسیته داروهای شیمی درمانی، اثر Her2 status در متاستاز های مغزی سرطان پستان و مقالات دیگر در زمینۀ داروی Herceptin و بیماری لنفوم می باشد. ایشان در حال حاضر در زمینۀ شیمی درمانی و پرتودرمانی سرطان های توپر همچون سرطان های پستان، دستگاه گوارش، پروستات و مثانه و ریه مشغول فعالیت هستند.

نشانی مطب: تهران - خیابان فاطمی غربی - بعد از چهار راه کارگر - نبش سیندخت شمالی - پلاک 13 - طبقه 3 - واحد 7
تلفن تماس: 8-66569587-021


Telegram Channel: @drehtejab

نشانی مرکز رادیوتراپی گاندی: خیابان گاندی جنوبی، روبروی آنتن سیمای پنج، نبش کوچه ترابنده، پلاک 130 ، طبقه 3 زیرزمین. بخش رادیوتراپی
تلفن: 88193795-021 ، 88207807-021
نمایش سایت در زبان های دیگر: العربية