وب سایت رسمی
دکتر غلامرضا احتجاب
دانش آموختۀ رشتۀ رادیوتراپی انکولوژی
 

آدرس مطب: تهران - خیابان فاطمی غربی - بعد از چهار راه کارگر - نبش سیندخت شمالی - پلاک 13 - طبقه 3 - واحد 7
ملاقات: روزهای شنبه، دوشنبه و چهار شنبه از ساعت 16 الی 20 با تعیین وقت قبلی
تلفن: 66569587-21-98+

 

عوامل ایجاد کنندۀ سرطان : باورهای عامیانه در مورد عوامل ایجاد کنندۀ سرطان


تصورات غلط در مورد علل سرطان می تواند باعث نگرانی بی مورد شما دربارۀ سلامتی خود شود. در ادامۀ بحث به بررسی حقیقت یا دروغ بودن این باورها می پردازیم.

باور : اسپری ، مام ها و ضد عرق ها باعث سرطان پستان می شوند.
 

حقیقت : بنا بر اعلام انستیتوی سرطان امریکا هیچ دلیل قاطعی مبنی بر ارتباط استفاده از ضد عرق در زیر بغل و سرطان پستان وجود ندارد.  
بعضی از گزارش ها اظهار کرده اند که این محصولات حاوی مواد مضری مانند ترکیبات آلومینیوم و پارابن هستند که می توانند از طریق پوست جذب یا از راه خراش هایی که ممکن است در نتیجۀ اصلاح ایجاد شده باشند وارد بدن شوند. هیچ تحقیق کلینیکی تا کنون این موضوع را ثابت نکرده است. ولی تمام شواهد تا کنون نشان داده اند این محصولات سرطان زا نیستند.
اگر همچنان در مورد این موضوع نگران هستید می توانید از ضد عرق ها و اسپری هایی که حاوی این مواد نیستند استفاده کنید.

باور: ظروف پلاستیکی مخصوص مایکروویو، مواد مضر و سرطان زایی را به غذا منتقل می کنند.

حقیقت : ظروف پلاستیکی مخصوص مایکروویو کاملاً مناسب و بی خطر برای استفاده در مایکروویو هستند.
ولی هر ظرف پلاستیکی برای استفاده در مایکروویو مناسب نیست،  چون ممکن است ذوب شود و مواد شیمیایی را به غذا منتقل کند. پس از ظروفی که مخصوص نیستند نباید در مایکروویو استفاده شود و حتماً باید لِیبِل محاز بودن برای استفاده روی ظرف خورده باشد.

باور: افراد مبتلا به سرطان نباید قند یا شکر مصرف کنند، چون می تواند باعث رشد سریع تر تومور شود.

حقیقت : قند یا شکر باعث افزایش سرعت رشد تومور نمی شود. تمام سلول ها از جمله سلول های سرطانی برای تأمین انرژی خود به قند خون (گلوکز) نیاز دارند. ولی افزایش قند خون سرعت رشد سلول های سرطانی را افزایش نمی دهد؛ همان طور کاهش قند خون سرعت رشد آنها را کم نمی کند.
این تصور غلط می تواند در نتیجۀ نداشتن اطلاعات درست در مورد روش پِت اسکن (PET Scan)باشد. در پِت اسکن از مقدار کمی ردیاب رادیواکتیو (معمولاً گلوکز نشان دار ) استفاده می شود. تمام بافت های بدن مقداری از این ردیاب را جذب می کنند، ولی بافت هایی که انرژی بیشتری مصرف می کنند – از جمله سلول های سرطانی- مقدار بیشتری جذب می کنند. به همین دلیل ، بعضی افراد نتیجه گرفتند که قند بیشتر باعث افزایش رشد سلول های سرطانی می شود که باور درستی نیست.

باور : افراد خوب به سرطان مبتلا نمی شوند.

حقیقت : در گذشته بیماری به عنوان تنبیهی برای افکار و اعمال بد تلقی می شد و متأسفانه هنوز در بعضی از فرهنگ ها این باور وجود دارد. ولی اگر این باور را صحیح فرض می کردیم، چگونه می شد ابتلا نوزاد یا کودکی 6 ماهه به سرطان را توجیه کرد؟ این کودکان هیچ وقت بد نبوده اند. پس هیچ دلیلی برای اعتقاد به این موضوع که اگر کسی به سرطان مبتلا شد مستحق آن بوده است وجود ندارد. 

باور: سرطان واگیر دار است.

حقیقت : نیازی نیست از کسی که مبتلا به سرطان است دوری کنید، چون این بیماری مسری نیست. می توانید با خیال راحت با کسی که مبتلا است وقت خود را بگذرانید، در واقع این حمایت شما بسیار حیاتی و ارزشمند است.
هر چند سرطان به خودی خود واگیردار نیست، اما بعضی از ویروس هایی که می توانند باعث بروز سرطان شوند واگیر دار هستند. مانند:
 
·  پاپیلوماویروس انسانی (HPV) : ویروسی که از طریق تماس جنسی منتقل می شود و می تواند باعث سرطان سرویکس یا سایر انواع سرطان شود.
·  هپاتیت سی(C)  : ویروسی که از طریق تماس جنسی یا استفاده از سوزن آلوده منتقل می شود و می تواند منجر به سرطان کبد شود.

برای اطلاعات بیشتر در مورد محافظت از خود در برابر این ویروس ها با پزشک خود مشورت کنید.

 

آخرین مقالات و مطالب
🔶محققان با بررسی فواید احتمالی زردچوبه، به حقایق جالبی دست یافتند. مصرف تنها یک قاشق چای خوری زردچوبه در غذا می تواند باعث تغییر بزرگی بر روی ژن هایی که با بروز سرطان، آلرژی و حتی افسردگی شود. اما جالب تر از آن این است که مصرف قرص یا...
ادامه مطلب...
در مجمع سالانه انجمن مطالعات سرطان امریکا که در فیلادلفیا برگزار شد، شواهدی ارائه شد که نشان می داداستفاده بیش از اندازه از مکمل های غذایی به خصوص مکمل های بتاکاروتن ، فولیک اسید و ویتامین E می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. استفاده بیش از حد از...
ادامه مطلب...

محل تبلیغات
اینجا محل تبلیغات داخلی و یا خارجی شرکت می باشد.
 


دکتر غلامرضا احتجاب دانش آموختۀ رشتۀ رادیوتراپی انکولوژی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دارای دانشنامۀ تخصصی در این رشته می باشند.
ایشان از سال 1382 مشغول تحقیق و پژوهش در این رشته بوده و دارای مقالات تخصصی در زمینۀ نوروتوکسیسیته داروهای شیمی درمانی، اثر Her2 status در متاستاز های مغزی سرطان پستان و مقالات دیگر در زمینۀ داروی Herceptin و بیماری لنفوم می باشد. ایشان در حال حاضر در زمینۀ شیمی درمانی و پرتودرمانی سرطان های توپر همچون سرطان های پستان، دستگاه گوارش، پروستات و مثانه و ریه مشغول فعالیت هستند.

نشانی مطب: تهران - خیابان فاطمی غربی - بعد از چهار راه کارگر - نبش سیندخت شمالی - پلاک 13 - طبقه 3 - واحد 7
تلفن تماس: 8-66569587-021


Telegram Channel: @drehtejab

نشانی مرکز رادیوتراپی گاندی: خیابان گاندی جنوبی، روبروی آنتن سیمای پنج، نبش کوچه ترابنده، پلاک 130 ، طبقه 3 زیرزمین. بخش رادیوتراپی
تلفن: 88193795-021 ، 88207807-021
نمایش سایت در زبان های دیگر: العربية