وب سایت رسمی
دکتر غلامرضا احتجاب
دانش آموختۀ رشتۀ رادیوتراپی انکولوژی
 

آدرس مطب: تهران - خیابان فاطمی غربی - بعد از چهار راه کارگر - نبش سیندخت شمالی - پلاک 13 - طبقه 3 - واحد 7
ملاقات: روزهای شنبه، دوشنبه و چهار شنبه از ساعت 16 الی 20 با تعیین وقت قبلی
تلفن: 66569587-21-98+

 

راهی به منظور جلوگیری از شیمی درمانی های مجدد برای خانم ها


بیشتر از 40000 خانم در سال می توانند از داروهای سمی فرار کنند.
در دسامبر سال 2004 آزمایشی استفاده شد که می توانست هر تومور پستان را با رد ژنتیکی خاصِ خود شناسایی کند. محققان اعلام کرده اند این آزمایش می تواند سالانه هزاران خانم را از شیمی درمانی و عوارض آن حفظ کند.
در امریکا در حدود نیمی از 70000 – 80000 خانمی که مبتلا به سرطان پستان تشخیص داده می شوند هنوز سرطان به گره های لنفاوی آنها گسترش نیافته است.
این تست معضل واقعی لزوم یا بی نیازی از شیمی درمانی را حل می کند.
این آزمایش که اُنکوتایپ دی ایکس (OncotypeDX) نام دارد و به جستجوی حدود 24 ژنی که ریسک سرطان پستان را بالا می برند می پردازد. بر اساس میزان و نمرۀ آن ریسک عود سرطان پستان در هر خانم بررسی می شود.
مطالعات اهمیت شیمی درمانی و تاموکسیفن را در درمان خانم هایی مبتلا به سرطان پستان حساس به استروژنی که به گره های لنفاوی گسترش نیافته است را به خوبی نشان داده اند. این درمان شانس عود سرطان پستان را بسیار کم می کنند.
محققان می گویند که از آنجا که احتمال عود سرطان در زنان تحت درمان با تاموکسیفن، کم است، بسیاری از خانم ها نیازی به شیمی درمانی مجدد نخواهند داشت.
اُنکوتایپ دی ایکس می تواند پیش بینی کند که احتمال عود سرطان پستان در یک خانم کم، متوسط یا زیاد است.
این آزمایش بر اساس مشخصه های مولکولی بافت سرطانی پستان می باشد، و بر اساس نمره های خاصی می تواند احتمال عود سرطان پستان وابسته به استروژن که به گره های لنفاوی گسترش نیافته است را در خانم ها پیش بینی کند.
این تست به خوبی می تواند احتمال عود را پیش بینی کند؛ خانم هایی با احتمال کم ابتلا حدود 7% احتمال عود در 10 سال دارند در حالی که کسانی که در گروه  ریسک بالا قرار می گیرند حدود 30% احتمال عود در 10 سال دارند.
بعد از آن محققان تأثیر تاموکسیفن تنها و تاموکسیفن به همراه شیمی درمانی را بر روی 650 خانم بررسی کردند.
در خانم هایی که ریسک کمی برای عود داشتند، احتمال عود و پخش سرطان در سایر نقاط بدن حدود 5% بود که با یا بدون شیمی درمانی این میزان تغییری نکرد.
اما در خانم هایی با ریسک بالا تفاوت زیادی وجود داشت: حدود 88% از کسانی که شیمی درمانی و تاموکسیفن دریافت کرده بودند برای 10 سال مبتلا به سرطان نشدند، در صورتی که این میزان در کسانی که فقط تاموکسیفن گرفته بودند حدود 60% بود.
در خانم هایی با ریسک متوسط؟ هنوز نامشخص است.
پزشکان پیشنهاد می کنند که حتماً ریسک عود افراد بررسی شود تا بتوان تصمیم بهتری در مورد انتخاب نوع درمان گرفت. 


 

آخرین مقالات و مطالب
🔶محققان با بررسی فواید احتمالی زردچوبه، به حقایق جالبی دست یافتند. مصرف تنها یک قاشق چای خوری زردچوبه در غذا می تواند باعث تغییر بزرگی بر روی ژن هایی که با بروز سرطان، آلرژی و حتی افسردگی شود. اما جالب تر از آن این است که مصرف قرص یا...
ادامه مطلب...
در مجمع سالانه انجمن مطالعات سرطان امریکا که در فیلادلفیا برگزار شد، شواهدی ارائه شد که نشان می داداستفاده بیش از اندازه از مکمل های غذایی به خصوص مکمل های بتاکاروتن ، فولیک اسید و ویتامین E می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. استفاده بیش از حد از...
ادامه مطلب...

محل تبلیغات
اینجا محل تبلیغات داخلی و یا خارجی شرکت می باشد.
 


دکتر غلامرضا احتجاب دانش آموختۀ رشتۀ رادیوتراپی انکولوژی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دارای دانشنامۀ تخصصی در این رشته می باشند.
ایشان از سال 1382 مشغول تحقیق و پژوهش در این رشته بوده و دارای مقالات تخصصی در زمینۀ نوروتوکسیسیته داروهای شیمی درمانی، اثر Her2 status در متاستاز های مغزی سرطان پستان و مقالات دیگر در زمینۀ داروی Herceptin و بیماری لنفوم می باشد. ایشان در حال حاضر در زمینۀ شیمی درمانی و پرتودرمانی سرطان های توپر همچون سرطان های پستان، دستگاه گوارش، پروستات و مثانه و ریه مشغول فعالیت هستند.

نشانی مطب: تهران - خیابان فاطمی غربی - بعد از چهار راه کارگر - نبش سیندخت شمالی - پلاک 13 - طبقه 3 - واحد 7
تلفن تماس: 8-66569587-021


Telegram Channel: @drehtejab

نشانی مرکز رادیوتراپی گاندی: خیابان گاندی جنوبی، روبروی آنتن سیمای پنج، نبش کوچه ترابنده، پلاک 130 ، طبقه 3 زیرزمین. بخش رادیوتراپی
تلفن: 88193795-021 ، 88207807-021
نمایش سایت در زبان های دیگر: العربية